13 dapur gas memasak (gas stove) terbaik dan murah – Counter top

Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dapur gas terbaik dan murah.
Kalau takde dapur gas tak berasap la dapur kita ~

Dapur gas satu keperluan kepada semua isi rumah di Malaysia. Tanpa dia alamatnya makan luar la hari-hari. Tapi kalau dah hari-hari makan luar, boleh botak kepala.

Dapur gas ini penting terutama bagi yang baru sahaja berumah tangga. Alat pertama yang perlu kita ada selain daripada peti sejuk dan mesin basuh.

Lepas ni boleh pakat-pakat dengan kawan untuk hadiahkan dapur gas dekat kawan yang baru berkahwin. Memang akan banyak jasanya.

Dibawah admin senaraikan 13 dapur gas yang berkualiti , murah dan baik.

Ada yang diperbuat daripada stainless steel, ada yang diperbuat dari kaca (tempered glass) dan kebanyakkannya adalah counter top. Counter top maksudnya diletak atas kabinet dapur sahaja, bukan yang built in.

Ayuh kita liha 13 dapur gas cun dibawah :

 

1.Rinnai

Tornado Burner Gas Stove RI-602HTB

Jenama dari Jepun yang sangat terkenal dengan kualitinya. Tahan lasak dan dapur gas stainless steel yang tahan karat.

Dapur gas terbaik dan murah.
Rinnai Tornado Burner Gas Stove RI-602HTB

 

  • Dapur gas diperbuat daripada keluli Tahan Karat (Stainless steel) & Pembakar (Burner) dari Tembaga
  • Plat Atas diperbuat daripada Keluli Tahan Karat (Stainless steel)
  • Pencucuhan Piezo
  • Plat Atas yang Boleh Ditanggal
  • Api Kuat dan tanan lama
  • Saiz Produk: (W: 70.2cm x D: 38cm x H: 14.1cm)
  • Input Gas 3.7kW

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

2. Cornell

Tempered Glass Panel 2 Burners Gas Cooker Stove CGS-G122

Panel atas dapur gas ini diperbuat daripada tempered glass. Nampak elegan dan kemas.

Dapur gas terbaik dan murah.
Cornell Tempered Glass Panel 2 Burners Gas Cooker Stove CGS-G122
  • Panel kaca
  • Bahagian bawah diperbuat daripada keluli tahan karat (Stainless steel)
  • Injap diperbuat daripada tembaga
  • Bahagian atas diperbuat daripada kaca tempered 7mm (tempered glass)
  • Menyokong kuali enamel

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

3. FABER

2 BUNER STAINLESS STEEL GAS STOVE CASA 1012

Dapur gas terbaik dan murah.
FABER 2 BUNER STAINLESS STEEL GAS STOVE CASA 1012
  • Diameter Kepala Pembakar (Burner) Ø: 100mm x 120mm
  • Kuasa : 2.8kw; 3.4kw
  • Pembakar (burner) diperbuat daripada cast iron
  • Pencucuhan automatik sehingga 50,000 kali.
  • Saiz produk: 706mm L x 371mm D x 142mm H
  • Berat bersih: 4.00kg

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

4. Homelux

Dapur GAS Burner Gas Stove with Stainless Steel Body

Dapur gas bajet untuk anda. Murah beb !

Dapur gas terbaik dan murah.
Homelux Dapur GAS Burner Gas Stove
  • Model: HDS-6060
  • Dimensi: 71cm × 37cm × 10cm
  • Pembakar: Dua 100mm × 100mm
  • Bahagian Permukaan atas : Keluli Tahan Karat (Stainless steel)
  • Kaedah Pencucuhan: Pencucuhan Spark

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

5. Tashiro

Gas Fast Heat Twin Stove Far Infrared Gas Double StoveEGS-F7112(SS) / HDS6060 kitchen

Yang ini dia api dia keluar macam bara.

Dapur gas terbaik dan murah.
Tashiro Gas Fast Heat Twin Stove
  • Kawasan yang dipanaskan adalah sekata, dan masakan lebih sedap
  • Kuali sehingga 13cm boleh digunakan
  • Gas dapat dijimatkan 30% berbanding dapur gas biasa
  • Kaca tempered (tempered glass) tahan suhu tinggi sehingga 500 ℃
  • Api tidak mudah dipadamkan J
  • Tahan dari tiupan Angin

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

6. Butterfly

Double Table Glass Gas Cooker – BTG-2L

Periuk dari jenama Butterfly pun dah baik, inikan dapur gas dia.

Dapur gas terbaik dan murah.
Butterfly Double Table Glass Gas Cooker – BTG-2L
  • Trivet: 305 Enamel Hitam Trivet
  • Pembakar (burner) : Diperbuat daripada tembaga 110mm x 110mm
  • Ignitor: Auto / Double Pipe
  • Panel: Keluli tahan karat (Stainless steel)

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

7. Khind

IGS1516 Infrared Hot Lava Gas Stove / Dapur Gas Berbara

Dapur gas terbaik dan murah.
Khind IGS1516 Infrared Hot Lava Gas Stove
  • Dilengkapi dengan haba ultra kuat dan sekata (melebihi 1000c)
  • Api yang lebih kuat dan kawalan yang lebih besar
  • Bebas asap dan tiada pelepasan karbon monoksida yang toksik
  • Tiada lagi jelaga hitam di bahagian bawah perkakas
  • Api tidak mudah padam walaupun kawasan berangin
  • Jimat gas

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

8. MILUX

MSS-2500G MSS2500G Double Dapur Gas Stove Cooker BBQ Tepanyaki Grill

Kalau nak grill dan makan makanan sihat, boleh beli yang ini sebab dia ada tempat grill kat tengah-tengah. Unik kan.

Dapur gas terbaik dan murah.
MILUX MSS-2500G MSS2500G Double Dapur Gas Stove
  • Pembakar: 2 x Pembakar
  • Saiz Pembakar: 10.00 cm
  • Badan Keluli Tahan Karat: Ya
  • Plat Panggang Tengah: Ya
  • Pencucuhan automatik: Ya
  • Drip Tray and Handle Tool: Ya
  • Dimensi Produk (P x L x T): 75.00 x 40.00 x 13.00 (cm)

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

9. Pentec

Gas Stove MD-811M

Ini pun salah satu dapur gas yang murah. Boleh hadiahkan dekat rakan yang baru berkahwin.

Dapur gas terbaik dan murah.
Pentec Gas Stove MD-811M

 

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

10. Pensonic

PGC-3201G Slim Glass-Top Gas Cooker

Ada tiga tungku dia bagi. Senang nak masak tanpa perlu menunggu.

Dapur gas terbaik dan murah.
Pensonic PGC-3201G Slim Glass-Top Gas Cooker
  • Kaca Tempered 6mm (tempered glass)
  • Saiz Pembakar: 90 X 40 X 90 (mm)
  • Penggunaan Gas: Kiri: 3.0kW; Tengah : 1.0kW; Kanan: 3.5kW
  • Pembakar  (Burner) diperbuat daripada cast iron.
  • Keluli tahan karat (stainless steel) untuk jangka hayat yang lebih lama
  • Pencucuhan Piezo Automatik
  • Kecekapan haba yang baik
  • Dimensi : 730 (L) x 370 (W) x 95 (H) (mm)
  • Berat: 7.40 kg

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

11. MORGAN

Glass Gas Stove MGS-8312 – Black

Dapur gas terbaik dan murah.
MORGAN Glass Gas Stove MGS-8312 – Black
  • Pembakar (burner) diperbuat daripada tembaga hitam 120 + 120mm
  • Kuasa : Kiri : 2.8Kw  Kanan : 2.8Kw
  • Saluran masuk gas: 9.5mm
  • Bahagian atas diperbuat daripada kaca untuk penampilan yang lebih elegan & senang untuk dibersih.
  • Pembakar (burner) yang cekap dan api yang kuat.
  • Trivet enamel untuk ketahanan yang berpanjangan
  • Saiz produk: 720 * 380 * 102mm

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

12. iSONIC

STAINLESS STEEL GAS STOVE IGB-227SS

Berkilau stainless steel dia.

Dapur gas terbaik dan murah.
iSONIC STAINLESS STEEL GAS STOVE IGB-227SS
  • Pembakar (burner) 2x
  • Plat Atas Keluli Tahan Karat (Stainless steel)
  • Pembakar (burner) diperbuat daripada Keluli
  • Panel diperbuat daripada krom (chrome)
  • Pencucuhan automatik
  • Dimensi : 710 x 395 x 95mm
  • Saiz Pembakar: Ø120mm

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

13. Riino

Tempered Glass Gas Stove Build In with 2 Burner Stove Hybrid Cooker ND2F

Senarai Bonus – Dapur gas built in

Dapur gas terbaik dan murah.
Riino Tempered Glass Gas Stove Build In
  • Penerangan Produk :
  • Bina hanya digunakan.
  • Kapasiti termal 4.5kW.
  • Penutup Api Tembaga.
  • Kaca Tempered Tebal.
  • 3 Mod Kebakaran.
  • Kebakaran stereoskopik.
  • Fungsi Kunci Kanak-kanak.
  • Ketebalan paip gas: 1 cm
  • Saiz Produk: 74 x 43 x 8 cm
  • Berat: 13.1 kg

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

14.ELBA

GAS STOVE EGS – F7112 (SS)

Dapur gas terbaik dan murah.
ELBA GAS STOVE EGS – F7112 (SS)
  • Cincin Pembakar Berlapis Besi
  • Sokongan Seluar Enamel
  • 2 Kompor Gas Meja Pembakar
  • Keluli Tahan Karat
  • Panel Keluli Tahan Karat Tebal 0.5mm
  • Trivet Enamel Ketebalan 0.4mm
  • Pencucuhan Tembaga

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

Kesimpulan

Pelbagai pilihan yang ditawarkan. Jika anda peminat stainless steel, cari yang panelnya diperbuat daripada besi tersebut. Jika minat yang kaca, boleh cari yang diperbuat daripada tempered glass.

 

Baca tentang 22 oven terbaik untuk buat kek, memanggang dan membakar


Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •