19 Slow Juicer terbaik di Malaysia dan murah – 2020

Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Slow Juicer : Trend masa kini untuk hidup lebih sihat

Slow juicer adalah salah satu alat dapur yang menjadi idaman para penggemar jus.

Kadangkala, kita lebih suka minum jus daripada memakan buah yang solid kan.

Kenapa dipanggil Slow Juicer? Putaran pengisarnya adalah lebih perlahan daripada pengisar biasa (blender) agar dapat memaksimakan pengeluaran jus daripada buah-buahan.

Juicer vs blender yang mana bagus?

Antara kelebihan Slow Juicer adalah, hampas dan air akan terasing dan tidak perlu ditapis.

Beza slow juicer dengan blender biasa adalah perlu ditapis hampasnya.

Slow juicer apa yang bagus?

Jom kita lihat 19 slow juicer terbaik di Malaysia. Ada yang murah dan ada yang mahal. Ayuh cuci-cuci mata yuk.

1.Kenwood

Slow Juicer JMP800SI 48RPM 1.5L

Boleh buat satu jag jus untuk sekali

Buah tidak perlu dipotong. Buah epal sebiji boleh masuk terus.

Motor yang berkuasa. Jus dapat dinikmati dalam beberapa saat.

Ada fungsi cuci sendiri lepas menggunakan juicer ini.

Ada dua tempat masuk. Satu untuk buah, satu untuk sayur macam lobak ke, batang celery ke.

Antara mesin jus buah terbaik Malaysia.

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Kenwood Slow Juicer JMP800SI

2. Kuvings

“Powerful Poseidon” EVO820 Titan Gun Metal

Bukaan untuk masuk buah adalah 82mm. Besar tu. Sebiji epal tu takde hal la nak masuk. Buah tak perlu dipotong.

Bekas diperbuat dari Tritan yang bebas dari hormon persekitaran (Bisphenol A). Penapis dan skru jus diperbuat daripada ULTEM yang selamat dan tahan lama.

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Kuvings EVO820

3. Philips

Viva Collection Masticating Juicer HR1889 (HR1889/71)

Bukaan masuk untuk buah 70mm

90 sahaja untuk bilasan

Ada Teknologi QuickClean dengan penyaring mikro yang mudah dibersihkan

Teknologi drip stop untuk mengelak daripada menitis diatas meja

Mampu menghasilkan lebih banyak nutrien berbanding juicer konvesional

Reka bentuk moden

Tempat bekas hampas yang kompak dan terbina didalam (bukan diluar seperti slow juicer yang lain)

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Philips Viva Collection Masticating Juicer HR1889

 

4. Riino

200W Cold Press Slow Juicer with XL Feeding Tube & Reverse Function (SJE003)

Tempat masuk buah saiz XL.

Feeding tiub yang berbentuk lengkung.

Jus tidak menitis diatas meja.

Kadar extraction Jus yang Tinggi

Mudah Dibersihkan

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Riino 200W Cold Press Slow Juicer

5. Mugen

Slow Juicer Power Blender

Bukaan tempat masuk buah 83mm

Menghasilkan jus yang berkhasiat dan bernutrien

Boleh masuk sebiji epal.

Jenama dari Malaysia. Ayuh support jenama lokal

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Mugen Slow Juicer Power Blender

6. Big Mouth

Slow Juicer Blender Juice Grinder

Mengekstrak jus sehingga 95%.

Kelajuan pengisar 43rpm yang mampu mengisar jus tanpa menghilangkan vitamin didalamnya.

Pengisar tahan karat .

 

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Big Mouth Slow Juicer Blender Juice Grinder

7. MIDEA

SLOW JUICER MSJ-20B

Ada dua tempat keluar jus.

Tiub masuk bahan 45mm

Putaran perlahan sebanyak 55 RPM

Slow juicer terbaik malaysia 2020
MIDEA SLOW JUICER MSJ-20B

8. Russell Taylors

Slow Juicer SJ-33 – Cold Press Juicer

Disahkan oleh SIRIM dan Suruhanjaya Tenaga.

Mampu mengisar pelbagai jenis bahan

Boleh mengisar bijirin untuk membuat bubur atau sup

Mesra kanak kanak

Penapis besi yang membuatkan jus lebih halus

Auto cuci.

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Russell Taylors Slow Juicer SJ-33

9. Giselle

Big Mouth Slow Juicer, Salad Maker, Ice cream Maker (KEA0355)

Kuasa: 200 W

Fungsi: Juicer (Hard), Juicer (Medium), Juicer (Soft), Jus Campuran, Sayuran, Jam, Salad, dan kacang.

Kapasiti: 1L

Pengisar : 50-60 putaran per minit

Boleh buat aiskerim

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Giselle Big Mouth Slow Juicer

10. HUROM

HP-1500 SLOW JUICER (HP1500) Best Slow Juicer 10 years Warranty

Pengisar perlahan 43rpm

350mm ruang pengisar

Pengisar bermata kembar

Penapis yang halus dapat memisahkan jus dan hampas

Senyap dan kurang gegaran

 
Slow juicer terbaik malaysia 2020
HUROM HP-1500 SLOW JUICER

11. Pensonic

Mini Slow Juicer PJ-7010

Voltan: 220-240V 

Kuasa: 200W *

Motor DC tembaga tulen

Housing tahan karat

Mengisar berterusan selama 10 minit

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Pensonic Mini Slow Juicer PJ-7010

12. IMBACO x APACHE TurboJUZ®

Mini Slow Juicer JZ01

Senang dileraikan untuk dibasuh.

BPA free. Ada fungsi reverse yang dapat mengelakkan hampas dari tersumbat

Slow juicer terbaik malaysia 2020
IMBACO x APACHE TurboJUZ® Mini Slow Juicer JZ01

13. Birkeshire

Slow Juicer SJ-150S-M Fruit & Vegetable Juice Extractor & Maker (Metallic Red)

Pensijilan SIRIM & Suruhanjaya Tenaga

Reka bentuk untuk penjimatan ruang yang maksimum,

Pemegang ergonomik untuk mengangkat dengan mudah

Pemasangan yang pantas dan tidak merumitkan

Senang dibersihkan

Komponen plastik & keluli tahan karat tanpa BPA

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Birkeshire Slow Juicer SJ-150S-M

14. MIUI

Slow juicer Cold press 7 level slow masticating juice extractor Unique FilterFree patented 2020 Multi-color NEW PRO

Senang nak basuh kerana tidak menggunakan penapis yang lubang dia kecil- kecil. Kalau pakai filter yang lubang dia kecil-kecil, hampas susah dibersihkan kerana melekat dilubang tersebut.

Jus yang dihasilkan lebih segar.

Senang untuk dipasang.

Slow juicer terbaik malaysia 2020
MIUI Slow juicer Cold press

15. Khind

Slow Juicer SJ3

Kurang bising dan senyap

Senang dibasuh

Disertakan juga dengan berus pencuci

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Khind Slow Juicer SJ3

16. Panasonic

Slow Juicer MJ-L500 (MJ-L500SSK)

Boleh buat smoothie guna buah yang telah difrozenkan

Menghasilkan jus yang sekata (tidak terpisah)

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Panasonic Slow Juicer MJ-L500

17. SOKANY

300W Slow Juicer Fruit Extractor

Bukaan tiub makanan 80mm

Teknologi yang telah dipatenkan

Reka bentuk sim untuk penjimatan ruang dapur

Jus segar tanpa bahan tambahan

Smart Cap untuk mencegah kebocoran

Sistem keselamatan & penyejukan

 
 
Slow juicer terbaik malaysia 2020
SOKANY 300W Slow Juicer

18. Aicook

AMR521 Slow juicer Cold Press Juicer Slow Masticating Juicer Cold Press Juice Extractor Fruit and Vegetable

Sistem spiral yang ditingkatkan- Berbanding dengan juicers lain, ia mempunyai sistem spiral yang ditingkatkan untuk pengektrakan nutrien yang lebih baik. Pengoksidaan minimum

Motor yang tenang 60dB- Proses pengambilan jus yang senyap, walaupun digunakan pada waktu pagi atau malam, tidak menyebabkan yang sedang tidur terganggu.

80RPM – kelajuan pengisar yang rendah untuk mengisar jus yang lebih baik

Jus buah dan pulpa dipisahkan dengan sempurna, anak-anak pasti suka.

Mencegah penyumbatan – Fungsi reverse dapat menyelesaikan hampas dari tersumbat

Mudah dibersihkan dan digunakan

Bahan tanpa BPA

Mudah dipasang dan dibersihkan

100% diperakui oleh SIRIM

 
 
Slow juicer terbaik malaysia 2020
Aicook AMR521 Slow juicer

19. Tefal

Slow Juicer Juice N Clean (ZC420)

Saiz: L 387mm x W 268mm x H 320mm

Kuasa: 150W, RPM: 80

Teknologi pra-pembersihan Easy Clean berfungsi untuk menjimatkan masa anda

Teknologi Cold Press memastikan pengambilan jus tahap paling maksima dengan sisa minimum dan faedah maksimum

Panel skrin sentuh: 4 program yang dikhaskan untuk jenis bahan (lembut atau keras) dan jenis resipi (ais krim atau puri), serta fungsi reverse untuk mengelakkan hampas dari tersumbat

Disertakan dengan dua penapis

Diameter tiub suapan: 45mm

Slow juicer terbaik malaysia 2020
Tefal Slow Juicer Juice N Clean (ZC420)

Kesimpulan

Perkara pertama yang perlu pengguna tetapkan adalah bajet. Berapa bajet yang boleh diperuntukkan untuk beli Slow Juicer.

Yang kedua adalah adakah anda seorang pengguna yang heavy. Maksudnya adakah anda seorang minum jus yang tegar. Jika ya, cari Slow Juicer yang mempunyai warranty yang panjang. Kebiasaannya slow juicer yang menawarkan warranty yang lama motor dia berkualiti tinggi.

Yang ketiga, jika anda seorang yang malas memotong buah jadi kecil, cari slow juicer yang tiub feeding dia boleh masuk atleast sebiji epal sederhana. Masa dapat jimat dan anda tidak perlu untuk membasuh tempat pemotong dan pisau.

Yang keempat, jika anda sukakan ketenagan dan tidak ingin menganggu orang lain yang sedang nyenyak tidur, cari slow juicer yang senyap.

Akhir kata, minum jus memang sihat, tapi kalau boleh jangan campur gula.

Adioss.

Kalau rajin jom baca tentang 15 dapur elektrik induction terbaik – Induction Cooker


Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •