7 Treadmill terbaik, tahan lasak dan Premium di Malaysia

Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Treadmill terbaik Malaysia
Treadmill : Bersenam dihujung jari

Dizaman bekerja di rumah ini banyak masa yang terluang.

Sambil-sambil bekerja tu boleh kita berjogging di dalam rumah

Salah satu drawback dalam bersenam adalah tempat dan masa.

Maksud disini, salah satu faktor menyebabkan seseorang itu konsisten adalah meletakkan sesuatu dekat pada kita dan menyediakan medium tersebut supaya kita tidak berasa susah nak buat.

Sebagai contoh, jika kita terpaksa keluar ke taman yang agak jauh untuk berjogging. Taman tersebut pula sunyi. Balik pula nak menempuh jem. Pada akhirnya kita mungkin akan meninggalkan aktiviti senaman tersebut.

Oleh itu, sebagai penyelesaian, mungkin boleh beli treadmill yang diletakkan di dalam rumah.

Balik kerja, pakai je apa yang ada terus berlari di atas treadmill.

Tak perlu fikir nak tukar attire yang sesuai, nak parking dekat mana, nak balik pukul berapa, jalan jem ke tak.

Walaupun agak mahal, tetapi berbaloi untuk jangka masa panjang.

Bak kata pepatah Inggeris ‘Health is Wealth’. Kesihatan itu adalah kekayaan .

Jom kita tengok 7 treadmill premium yang terbaik di pasaran :

 

1.SOLE F63 Treadmill

Treadmill terbaik malaysia
SOLE F63 Treadmill

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

2. Johnson Fitness Horizon 7.4AT Treadmill

Treadmill terbaik malaysia
Johnson Fitness Horizon 7.4AT Treadmill

– -> BELI DI SHOPEE <- –

 

3. Nordictrack T7 Treadmills (2.75CHP) with AVS

Treadmill terbaik malaysia
Nordictrack T7 Treadmills

– -> BELI DI SHOPEE <-

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

4. Nordictrack C7 Treadmill

Treadmill terbaik malaysia
Nordictrack C7 Treadmill

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

5. Nordictrack T10 Treadmill with AVS

Treadmill terbaik malaysia
Nordictrack T10 Treadmill

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

6. Johnson Fitness Horizon T202 Treadmill

Treadmill terbaik malaysia
Johnson Fitness Horizon T202 Treadmill

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

7.  REEBOK SL8.0 Treadmill (DC)

Treadmill terbaik malaysia
REEBOK SL8.0 Treadmill (DC)

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

Kesimpulan

Zaman telah berubah. Norma baharu tetap perlu kita patuhi walaupun vaksin telah dijumpai.

Internet menjadi nadi kepada semua tak kira umur. Pekerja dengan meetingnya dan pelajar dengan kelas onlinenya.

Duduk dirumah 24jam boleh membuatkan kita stress. Ditambah lagi dengan internet yang macam siput.

Meeting dan belajar online tidak sama seperti bersua muka.

Oleh itu, ubat stress adalah bersenam.

Bersenam mungkin lebih mudah jika kita ada alat.

Salah satu alat itu adalah treadmill.

Sekian iklan saya.

Jom kita baca tentang 10 JAM TANGAN PINTAR SMARTWATCH TERBAIK & PREMIUM


Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •