10 JAM TANGAN PINTAR SMARTWATCH TERBAIK & PREMIUM

Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smartwatch terbaik
Jam tangan pintar : Bukan hanya sekadar waktu

Siapa suka jam smartwatch (jam tangan pintar) bentuk petak atau bulat? Admin lebih suka bentuk bulat. Bentuk bulat ini orang tak perasan sangat tu jam smartwatch. Setakat ni jam tangan pintar ini tak ada lagi yang bentuk tiga segi.

Pintarnya jam ini sehingga ada yang menyerupai sebuat smartphone. Boleh call, boleh dengan lagu, boleh balas message, email dan bermacam-macam lagi.

Apa itu jam tangan pintar

Jam tangan pintar adalah ibarat seperti komputer yang dikecilkan untuk dipakai pada tangan.

Boleh jadi juga seperti sebuah telefon pintar yang telah dikecilkan.

Kegunaan jam tangan pintar

Kegunaan jam tangan pintar sangat banyak . Antaranya adalah mendengar lagu, sebagai kompas, termometer, gyrometer, reminder, mengira degupan jantung dan macam-macam lagi.

Apa beza fitness band atau tracker dengan smartwatch?

Beza yang paling ketara adalah harga. Kerana menawarkan features seakan-akan smartphone, smartwatch lebih mahal berbanding dengan fitness band.

Kedua adalah ketahanan bateri. Smartwatch paling lama pun boleh bertahan sehingga 2 hari. Manakala fitness tracker ada yang boleh tahan sehingga sebulan.

Pendapat admin jika kita ada bajet yang lebih, all in one kita pilih smartwatch .

Kelebihan Jam Tangan Pintar

Apakah kelebihan jam tangan pintar jika dibandingkan dengan jam tangan konvensional?

  • Bukan sekadar untuk melihat masa
  • Boleh cari smartphone jika hilang
  • Sebagai fitness tracker (data semua jenis sukan diselaraskan)
  • Balas mesej dan email dengan pantas
  • Boleh tengok notifikasi dari sosial media dengan sekilas mata memandang (tanpa mengeluarkan smartphone yang berada didalam poket)

Jenama Jam Tangan Pintar

Jenama jam tangan pintar apa yang bagus?

Persoalan ini sering ditanya dan dibincangkan sesama kawan dan taulan.

Jika dilihat kepada review dan ulasan dari laman web gajet terkemuka dunia, Apple Smartwatch menduduki ranking pertama dalam jenama jam tangan pintar yang terbaik.

Jam tangan pintar untuk perempuan.

Secara amnya, jam tangan pintar adalah unisex. Kerana rekaannya yang futuristik dan tidak terlalu berat, jam tangan pintar sesuai untuk dipakai oleh kaum hawa.

Jenama lain yang tak kurang hebat juga adalah seperti Samsung, Fitbit dan Garmin.

Jom kita tengok 10 smartwatch premium jam tangan pintar terbaik di pasaran

1.Apple Watch SE (GPS) 40mm

Smartwatch terbaik
Apple Watch SE (GPS) 40mm

Smartwatch terbaik untuk Iphone

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

2. Garmin Venu

Smartwatch terbaik
Garmin Venu

Smartwatch terbaik untuk sukan dan olahraga

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

3. Fossil The Carlyle HR Gen 5

Smartwatch terbaik
Fossil The Carlyle HR Gen 5

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

4. Samsung Galaxy Watch Active 2

Smartwatch terbaik
Samsung Galaxy Watch Active 2

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

5. Amazfit GTS 2

Smartwatch terbaik
Amazfit GTS 2

Smartwatch terbaik dan murah.

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

6. Fitbit Sense

Smartwatch terbaik
Fitbit Sense

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

7. Apple Watch Series 6

Smartwatch terbaik
Apple Watch Series 6

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

8. Fitbit Versa 3

Smartwatch terbaik
Fitbit Versa 3

Smartwatch terbaik untuk wanita

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

9. Samsung Galaxy Watch 3

Smartwatch terbaik
Samsung Galaxy Watch 3

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

10. Huawei Watch GT 2 Pro

Smartwatch terbaik
Huawei Watch GT 2 Pro

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

Kesimpulan

Jika anda mempunyai telefon pintar Iphone, better guna Apple watch untuk pairing yang lebih seamless.

Begitulah sebaliknya, jika anda pengguna android, lebih baik beli Smartwatch yang dipacukan oleh Android.

Juga kena ingat, jam tangan pintar ini macam smartphone juga, semakin hari semakin maju teknologinya.

Beli tahun 2020, tahun 2021 dah keluar teknologi dan features yang padu teruk.

Jom baca tentang 10 Jam Tangan Casio Original dan terbaru untuk sang lelaki


Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •