10 JAM TANGAN PINTAR SMARTWATCH TERBAIK & PREMIUM

Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smartwatch terbaik
Jam tangan pintar : Bukan hanya sekadar waktu

Siapa suka jam smartwatch (jam tangan pintar) bentuk petak atau bulat? Admin lebih suka bentuk bulat. Bentuk bulat ini orang tak perasan sangat tu jam smartwatch. Setakat ni jam tangan pintar ini tak ada lagi yang bentuk tiga segi.

Pintarnya jam ini sehingga ada yang menyerupai sebuat smartphone. Boleh call, boleh dengan lagu, boleh balas message, email dan bermacam-macam lagi.

Apa beza fitness band atau tracker dengan smartwatch?

Beza yang paling ketara adalah harga. Kerana menawarkan features seakan-akan smartphone, smartwatch lebih mahal berbanding dengan fitness band.

Kedua adalah ketahanan bateri. Smartwatch paling lama pun boleh bertahan sehingga 2 hari. Manakala fitness tracker ada yang boleh tahan sehingga sebulan.

Pendapat admin jika kita ada bajet yang lebih, all in one kita pilih smartwatch .

Jom kita tengok 10 smartwatch premium terbaik di pasaran

 

1.Apple Watch SE (GPS) 40mm

Smartwatch terbaik
Apple Watch SE (GPS) 40mm

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

2. Garmin Venu

Smartwatch terbaik
Garmin Venu

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

3. Fossil The Carlyle HR Gen 5

Smartwatch terbaik
Fossil The Carlyle HR Gen 5

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

4. Samsung Galaxy Watch Active 2

Smartwatch terbaik
Samsung Galaxy Watch Active 2

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

5. Amazfit GTS 2

Smartwatch terbaik
Amazfit GTS 2

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

6. Fitbit Sense

Smartwatch terbaik
Fitbit Sense

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

7. Apple Watch Series 6

Smartwatch terbaik
Apple Watch Series 6

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

8. Fitbit Versa 3

Smartwatch terbaik
Fitbit Versa 3

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

9. Samsung Galaxy Watch 3

Smartwatch terbaik
Samsung Galaxy Watch 3

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

10. Huawei Watch GT 2 Pro

Smartwatch terbaik
Huawei Watch GT 2 Pro

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

 

Kesimpulan

Jika anda mempunyai telefon pintar Iphone, better guna Apple watch untuk pairing yang lebih seamless.

Begitulah sebaliknya, jika anda pengguna android, lebih baik beli Smartwatch yang dipacukan oleh Android.

Juga kena ingat, jam tangan pintar ini macam smartphone juga, semakin hari semakin maju teknologinya.

Beli tahun 2020, tahun 2021 dah keluar teknologi dan features yang padu teruk.

 

Jom baca tentang 10 Jam Tangan Casio Original dan terbaru untuk sang lelaki

 

 


Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •