5 Webcam terbaik dan berkualiti : Premium webcam untuk Online

Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Webcam terbaik
Webcam satu kemestian norma baharu

Zaman Covid-19 semua nak online. Meeting online, kelas online, seminar online dan segala-galanya online.

Bagus ke tak sebenarnya online ni?

Bagi admin bagus jika semua pun join dan bagus jika kamera jelas dan connection yang lancar.

Kalau tak penat cakap je sebab suara tersekat-sekat dan meeting video asyik buffer je.

Walaubagaimanapun, kehidupan kena teruskan dan kita kena juga mengikuti teknologi.

Berdoa sahaja internet provider meningkatkan lagi kualiti capaian Internet diseluruh negara terutamanya di luar bandar.

Harga Webcam yang berkualiti memang mahal.

Ada je yang murah tetapi gambar kurang jelas.

Walaupun agak mahal tetapi untuk yang mencari kamera berkualiti tanpa risaukan harga boleh tengok senarai dibawah.

Jom kita 5 Web Camera terbaik dan berkualiti

1. LOGITECH BRIO 4K ULTRA HD WEBCAM

Webcam terbaik untuk online
LOGITECH BRIO 4K ULTRA HD WEBCAM

Webcam dengan resolusi 4K. Harga dekat seribu.

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

2. RAZER KYO WEBCAM

Webcam terbaik untuk online
RAZER KYO WEBCAM

Razer pun ada keluar webcam tau. Bukan hanya gamers je berhak pakai. Anda pun boleh.

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

3. Logitech C920 HD Pro Webcam

Webcam terbaik untuk online
Logitech C920 HD Pro Webcam

Webcam kategori sederhana dengan harga sekitar RM 400. Resolusi sehingga 1080

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

4. MICROSOFT CINEMA LIFECAM HD-3000

Webcam terbaik untuk online
MICROSOFT CINEMA LIFECAM HD-3000

Salah satu webcam yang ok. Tapi stok banyak habis.

– -> BELI DI SHOPEE <- –

5. Logitech C922 Pro Stream Webcam

Webcam terbaik untuk online
Logitech C922 Pro Stream Webcam

Yang ni khas untuk siapa yang suka streaming. Support sehingga 30 frame per seconds untuk 1080p.

– -> BELI DI SHOPEE <- –

– -> BELI DI LAZADA <- –

Kesimpulan

Webcam adalah satu alat yang perlu diinvest untuk mendapatkan kualiti gambar yang terbaik.

Jika anda seorang presenter seperti guru, pensyarah atau key person didalam sebuah organisasi yang perlu membuat pembentangan, wajar anda mendapatkan webcam yang berkualiti.

Kerana, jika webcam yang suam-suam kuku, apa yang anda present audiens tak nampak.

Kabur kabur gitu. Ibarat menggunakan kamera 3gp.

Bagi penerima atau participants yang hanya melengkapkan korum mesyuarat (admin ler tu) boleh la beli webcam yang biashe-biashe sahaja.

Asalkan nampak muka pun dah cukup baik. Lagipun sekarang meeting pun boleh guna handphone kan.

Dekat bawah ini admin senaraikan webcam bajet untuk diusaha dari shopee boleh tekan link (sorry gambar tiada) :

1.Full HD 1080P Digital Webcam for PC computer Laptop Built-in MIC USB 2. +-RM29.90 – RM175.00

2. 2K Full HD Webcam Computer PC Web Camera with Microphone Cameras for online learning, gaming stream +-RM74.90

3. Xiaomi Xiaovv 1080P HD USB Webcam 2 Million Pixels 150° Ultra Wide Angle Auto Focus (Black) +-RM58.90

4. 1080P Webcam HD Usb Camera Webcamera Autofocus 2MP Livestream Web Cam For Desktop Laptops PC With Microphone +-RM39.90

5. ANBIUX 1080P Webcam 130° Wide Angle Auto Focus 2MP HD USB Plug and Play for Desktop Laptop with Built In Microphone +-RM49.99

6. HD Webcam Built-in Dual Mics Smart 1080P Web Camera USB Pro Stream Camera for PC Game Desktop Laptop RM49.90+-RM79.90

7. HD 1080P 720P Webcam Web Mini 4k Camera USB pc camera Computer  +-RM34.50

8. ANBIUX Full HD Webcam Mini Computer PC USB Web Camera for Live Broadcast Video Conference Work 1080P +-RM55.99

Baca tentang Panduan, tips dan cara membeli Laptop terbaik mengikut spefikasi dan kehendak


Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •