8 Skuter Elektrik Terbaik dan Popular Malaysia 2021

Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Skuter elektrik terbaik Malaysia
Skuter elektrik : Pergi kedai depan rumah tanpa perlu start kereta

Harga minyak akan sentiasa naik. Gaji pula hanya di takuk tu je.

Apa kata kita beralih kepada skuter elektrik. Hanya perlu caj sahaja. Ibarat membawa kereta model Tesla oleh Elon Musk.

Plug and play.

Apakah kelebihan skuter elektrik?

Yang paling utama adalah tidak menggunakan bahan bakar seperti petrol. Oleh itu, duit tak banyak terbang untuk isi minyak.

Kerana tidak menggunakan bahan bakar, maka skuter elektrik tidak mengeluarkan asap. Mesra alam.

Skuter elektrik juga terkenal dengan mobilitinya. Boleh melalui lorong-lorong kecil.

Juga, senang nak simpan. Tak perlu risau untuk beli solex yang besar. Skuter elektrik dapat dilipat dan disimpan di tempat yang selamat

Ada kawan admin bawa skuter ke tempat kerja dan disimpan dibawah meja.

Jom kita tengok 8 jenis skuter yang menjadi pilihan rakyat Malaysia di Shopee.

 

1.Neo Electric Scooter

  • 48V 350w
Skuter elektrik terbaik Malaysia
48V 350w Neo Electric Scooter

– -> BELI DI SHOPEE <- –

2. eScooter Electric Scooter

  • Aluminum Alloy Max
  • 100KG Load
  • 10kmh Speed Range
  • 24V LED Lights Meter

 

Skuter elektrik terbaik Malaysia
eScooter Electric Scooter

– -> BELI DI SHOPEE <- –

 

3. ELECTRIC SCOOTER

  • 120W
Skuter elektrik terbaik Malaysia
ELECTRIC SCOOTER 120W

– -> BELI DI SHOPEE <- –

 

4. LITE 11 Electric Scooter

  • 10Inc 48V E-Bike Easy Folding
Skuter elektrik terbaik Malaysia
Electric Scooter 10Inc 48V

– -> BELI DI SHOPEE <- –

 

5. Eectronic Scooter Model:S365 With SEAT

Skuter elektrik terbaik Malaysia
Electronic Scooter Model:S365 With SEAT

– -> BELI DI SHOPEE <- –

 

6. Segway Ninebot MAX Electric Kickscooter

Skuter elektrik terbaik Malaysia
Segway Ninebot MAX Electric Kickscooter

– -> BELI DI SHOPEE <- –

 

 

7. EcoSport EP007 PREMIUM Foldable ELECTRIC Scooter

  • Folding Bike With Front and Rear Suspension
Skuter elektrik terbaik Malaysia
EcoSport EP007 PREMIUM

– -> BELI DI SHOPEE <- –

 

8. Xiaomi Mi Smart Electric Scooter

  • Mijia Bike with speed 20/25kmh 20-40Km
  • Long Range
  • Foldable
  • LED App Control
Skuter elektrik terbaik Malaysia
Xiaomi Mi Smart Electric Scooter

– -> BELI DI SHOPEE <- –

 

Kesimpulan

Pembelian skuter ini sangat bergantung kepada tujuan anda.

Kalau pakai untuk aktiviti riadah dan suka-suka boleh beli yang mampu milik dan biasa-biasa sahaja.

Kalau anda pakai memang untuk aktiviti seharian. Memang lenjan hari-hari, better beli yang tahan lasak dan berkualiti.

Mahal sikit tidak apa kerana pastinya ROI (return of investment) itu akan mengatasi harga pembelian.

Komponen yang paling penting dalam skuter adalah bateri. Bateri yang berkualiti tahan lama dan tidak rosak walaupun dicaj banyak kali.

Lain jenama lain dia punya teknologi.

Juga, kalau pentingkan penyimpanan, cari yang boleh lipat atau foldable.

Dan yang paling penting, adakah pihak berkuasa di tempat anda membenarkan penggunaan skuter elektrik diatas jalan raya.

Sebab kat Kolumpo, bermula 1 Januari depan, penggunaan skuter elektrik di atas jalan raya atau kawasan selain yang digazetkan di ibu negara adalah dilarang dan tindakan

undang-undang di bawah Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 boleh dikenakan terhadap individu yang ingkar.

Jom baca tentang 10 Jenama Motosikal Kapcai Pilihan rakyat Malaysia Terbaik dan Popular


Kongsi Artikel ini :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •